Integratie (NL)
⚙️


EN  FR

Integratie



Mogelijkheden

Bij Postbird begrijpen we dat naadloze integratie belangrijk is voor jouw bedrijf. Daarom bieden we verschillende opties voor integratie om aan jouw specifieke behoeften te voldoen:


  1. Desktop Tool (Dropbox-principe): We bieden een desktoptool die je kunt installeren op de computer van de gebruiker. Dit werkt op een vergelijkbare manier als Dropbox, waardoor je moeiteloos bestanden kunt synchroniseren en verzenden zonder de webinterface te gebruiken.
  2. Server Side Tool: We bieden ook een servergebaseerde versie van de Postbird desktop tool voor bedrijven die een centrale aanpak verkiezen.
  3. SFTP (Secure File Transfer Protocol): We kunnen een beveiligde SFTP-verbinding voor je opzetten. Hiermee kun je eenvoudig bestanden uploaden en verzenden via jouw eigen systeem of software.
  4. REST API (Application Programming Interface): Onze REST API biedt geavanceerde integratiemogelijkheden. Hiermee kun je Postbird naadloos integreren met jouw eigen software, applicaties of systemen. Hiermee kan Postbird perfect passen in jouw bedrijfsprocessen.

1. Desktop Tool

De Postbird desktop tool biedt een handige manier om documenten automatisch te verzenden. Hier is hoe het werkt:

  1. Mappen per Type Verzending: Bij installatie zal de desktop tool automatisch verschillende mappen aanmaken voor verschillende verzendingstypes, zoals aangetekende post, kleurafdrukken, recto-verso documenten, en meer. Deze mappen helpen je om de gewenste verzendingsmethode te selecteren.
  2. Plaats het Document in de Juiste Map: Om een document te verzenden, hoef je het alleen maar in de bijbehorende map te plaatsen. Bijvoorbeeld, als je een document aangetekend, in kleur met recto-verso afdruk, wilt verzenden, plaats je het in de 'Aangetekend_Kleur_Dubbel_Zijdig' map. De desktop tool zal het document herkennen en het verzendproces automatisch starten.
  3. Automatische Verzending: Zodra het document in de juiste map staat, zal de desktop tool het automatisch detecteren en verzenden via Postbird. Dit bespaart je tijd en moeite, en zorgt ervoor dat je documenten altijd op de juiste manier worden verzonden.

De desktop tool is ontworpen om het verzendproces te vereenvoudigen en te automatiseren, zodat je geen tijd verspilt aan handmatige stappen. Het biedt flexibiliteit en controle over je verzendingen en zorgt ervoor dat ze snel en efficiënt worden verwerkt. Als je meer wilt weten over het instellen van de desktop tool of specifieke vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

2. Server Side Tool

Deze versie van de desktop tool kan je op een centrale server binnen jouw organisatie installeren. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers toegang krijgen tot de tool vanaf verschillende locaties, waardoor een gedeelde en gestroomlijnde verzendingservaring ontstaat.  Ook is het mogelijk om jouw eigen applicaties automatisch documenten te laten plaatsen in de juiste map op die server.  Op die manier heb je een zero-coding integratie.


  • Uniforme Mappenstructuur: Net als de individuele desktop tool, biedt de servergebaseerde versie een uniforme mappenstructuur voor verschillende verzendingstypen (zoals aangetekend, kleur, recto-verso, en meer). Dit maakt het eenvoudig om documenten op de juiste manier te verzenden.
  • Centrale Controle: Met de servergebaseerde tool behoud je centrale controle over het verzendproces en kun je eenvoudig gebruikersrechten en -toegang beheren door toegang te geven aan gebruikers op de centrale folders.
  • Efficiëntie en Schaalbaarheid: Deze optie is ideaal voor bedrijven die efficiëntie en schaalbaarheid willen in hun verzendprocessen zonder een complex integratie project.


Als je geïnteresseerd bent in de servergebaseerde desktop tool of als je meer wilt weten over de installatie en configuratie, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing voor jouw organisatie.

3. SFTP (Secure File Transfer Protocol)

Bij Postbird begrijpen we dat verschillende organisaties verschillende behoeften hebben als het gaat om het verzenden van documenten. Daarom bieden we ondersteuning voor SFTP (Secure File Transfer Protocol) integratie.

Hier is hoe het werkt:

  • SFTP Server met Mappenstructuur: We kunnen een SFTP-server voor je opzetten met dezelfde mappenstructuur als ons desktop tool systeem. Deze mappen zijn georganiseerd op verzendingstype (bijvoorbeeld aangetekend, kleur, recto-verso, en meer).
  • Drop-functionaliteit: Klanten kunnen documenten handmatig uploaden naar de relevante map op de SFTP-server, of documenten kunnen via automatische processen 'gedropt' worden op basis van specifieke criteria.
  • Veiligheid en Beveiliging: SFTP staat garant voor een veilige en versleutelde gegevensoverdracht, waardoor de vertrouwelijkheid van je documenten behouden blijft.
  • Flexibiliteit: Deze optie biedt een hoog niveau van flexibiliteit, waardoor klanten documenten kunnen verzenden op een manier die het beste bij hun behoeften en workflow past.

Als je meer wilt weten over SFTP-integratie of als je specifieke vragen hebt over het opzetten van dit systeem, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het configureren van de beste oplossing voor jouw organisatie.

4. Rest API (Application Programming Interface)

De REST API-integratie van Postbird biedt de meest uitgebreide mogelijkheden voor een diepgaande en op maat gemaakte integratie van Postbird met jouw bestaande systemen of software.

Hier zijn enkele van de voordelen en mogelijkheden van onze REST API:

  • Documenten Uploaden: Je kunt documenten rechtstreeks vanuit jouw eigen software of systeem naar Postbird uploaden via de REST API. Dit elimineert de noodzaak om handmatig documenten te verplaatsen.
  • Status van Documenten Controleren: Via de API kun je eenvoudig de status van jouw verzonden documenten volgen. Je krijgt real-time feedback over waar jouw documenten zich in het verzendingsproces bevinden.
  • Documenten Verzenden: Met de REST API kun je niet alleen documenten uploaden, maar ook het verzendingsproces in gang zetten, inclusief het selecteren van verzendopties en bestemmingen.
  • Flexibiliteit: Onze REST API biedt een ongekend niveau van flexibiliteit, waardoor je aangepaste workflows kunt creëren die perfect passen bij jouw bedrijfsprocessen.
  • Efficiëntie: Deze integratie-optie verbetert de efficiëntie van jouw documentverzending, wat resulteert in tijdsbesparingen en nauwkeurigheid.

Onze REST API is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar geavanceerde integratiemogelijkheden en een naadloze samenwerking met Postbird. 

Meer weten?

Als je meer wilt weten over de REST API en hoe je deze kunt integreren in jouw systemen, lees dan zeker onderstaande artikels of neem contact met ons op. We helpen je graag om het meeste uit deze krachtige tool te halen.